Kunst In Beeld | Oprisco

Hier is weer een nieuwe Kunst in Beeld! Ik heb besloten om Kunst In Beeld tweewekelijks op maandag te doen, afgewisseld met 7 Days 7 Songs. Voor deze week heb ik gekozen om een keer fotografie te laten zien in plaats van schilder- of tekenkunst. Ik heb gekozen voor mijn favoriete fotograaf; Oprisco! Door Simone Santemilo

Er is vrijwel geen informatie te vinden over Oprisco op het internet. Wel is het duidelijk dat het een man is en dat hij in Oekraïne leeft. Meer dan dat is niet te vinden. Dat vind ik niet zo erg; zo blijft de artiest een beetje mysterieus.

Kenmerkend voor zijn werk is dat hij vrijwel altijd vrouwen fotografeert. Perfecte vrouwen, met een tenger lichaam, lang golvend haar en een symmetrisch gezicht. Sprookjesachtige vrouwen, te mooi om waar te zijn; vermoedelijk past Oprisco zijn modellen sterk digitaal aan.

Sprookjesachtig is dan ook een perfecte omschrijving voor zijn dromerige, altijd vierkante foto’s. De beelden lijken verhalen te vertellen of uit een andere wereld te komen. Oprisco’s foto’s zijn als een ideaalbeeld van de werkelijkheid.

Wat ik persoonlijk erg mooi vind aan de foto’s zijn de kleuren en de belichting. Ik zou er verdomd veel voor over hebben om fotografielessen te krijgen van Oprisco, want de kleuren in zijn foto’s zijn gewoon perfect. Zacht, sfeervol of helder, nooit over- of onderbelicht. Ook houdt hij het interessant; er is altijd wel iets bijzonders te zien qua licht en kleur.

Ik zou bij god niet weten wat mijn favoriete foto van Oprisco is. Er zijn er wel een paar die ik mooier vind dan anderen – nee wacht, zelfs dat is niet waar. Moeilijk! Alles is zo mooi, ik kan niet kiezen. Dus laat ik maar zeggen, alles is mijn favoriet.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van het werk van Oprisco vinden. Ik ben zelf echt verslaafd aan deze foto’s, zó mooi vind ik ze! Willen jullie graag meer schilderkunst zien, of hebben jullie liever fotografie?

Liefs, Simone

Alle foto’s zijn afkomstig van de DeviantArt pagina van Oprisco en de website van Oprisco.

18 Comments on Kunst In Beeld | Oprisco

  1. Cynthia
    16 December, 2013 at 23:59

    Wauw, wat een mooie foto’s maakt hij! Apart, maar daardoor heel tof (:

    Reply

17Pingbacks & Trackbacks on Kunst In Beeld | Oprisco

Leave a Reply

%d bloggers like this: