Let’s Disconnect

Vandaag had ik het helemaal gehad met mijn iPhone. Het dure ding waar ik destijds al mijn spaargeld voor had uitgegeven kwam mijn neus uit. Maar hoe kan dat? Ik heb toch een mooi abonnement met supersnel internet? Ik heb toch allemaal leuke apps? Ik kan toch ieder moment van de dag in contact komen met wie ik maar wil spreken? Uhh ja, dat is dus eigenlijk het probleem… Door Simone van Aalten

Het zit er zo ingesleten, dat telefoon checken, dat mijn hand het doet zonder dat ik het doorheb. Dan zit ik daar, in de klas ofzo, met mijn telefoon in mijn hand en dan denk ik: “onee, dit was ik niet van plan…” Maar dan zie ik weer een whatsappberichtje, of nog leuker: een twittermention en dan moet ik natuurlijk wel even reageren. Want anders denkt diegene: onee, Simone negeert me… Terwijl ondertussen de docent hoofdschuddend naar me zit te kijken en vraagt hoe ver ik al ben met het huiswerk.

Want dat huiswerk, dat krijgt niet zoveel aandacht meer. Net als mijn ouders en mijn tijdschriften. Zelfs mijn vriendje krijgt minder aandacht dan mijn telefoon. Toen ik me dat bedacht, was het toch wel even slikken. Sinds de dating apps populair zijn geworden is het alleen maar verergerd. Ik kan dan wel bezet zijn, maar ik ben niet de enige persoon in een relatie die het toch leuk vindt om random gesprekken met random mensen te voeren. Ook spelletjes vragen veel van mijn aandacht; gelukkig heb ik die allemaal weer verwijderd.

Maar man wat steek ik dagelijks veel tijd in mijn telefoon. Jij waarschijnlijk ook. Bedenk jij je maar eens hoe vaak en hoe lang per uur je met je telefoontje bezig bent. Doe dat maal de uren dat je wakker bent per dag en je moet toch wel op een behoorlijk lange tijd uitkomen. En maar klagen dat je het zo druk hebt en zo gestrest bent… Althans, dat doe ik tenminste.

Dus vanmiddag was ik het helemaal zat. De telefoon ging op stil, ik liet hem in de woonkamer liggen en ging boven zitten werken. Wat was dat fijn! Wat voelde ik me gehandicapt! Maar wat voelde ik me vrij, nu ik niet elke minuut een gesprek gaande hoefde te houden. Toen ik later beneden kwam had ik wel een boel berichten, maarja, zo voel ik me ook eens populair en mijn vrienden vonden “ik was mijn telefoon zat dus ik verliet ‘m” wel een goed excuus.

Hoewel mijn telefoon nu alweer voor me ligt en ik het bloggen af en toe onderbreek met loze berichten sturen is dit toch iets wat ik vaker moet doen. Zo kan ik gewoon doorwerken, in één ruk iets afmaken, in plaats van het in stukjes te hakken door steeds verleid te worden door mijn fancy phone. Vraag je je dus in het vervolg af waarom ik geen antwoord geef? Dan ben ik gewoon even bezig met het echte leven! Als er een noodgeval is; bellen op de huistelefoon kan altijd nog. Ondertussen ga ik lekker verder met tijd besparen.

Liefs, Simone

19 Comments on Let’s Disconnect

 1. Isabel Cristina
  24 January, 2014 at 14:59

  Wat een leuk artikel! Ik zou ook vaker mijn telefoon weg moeten leggen!

  Reply
 2. Leonie
  9 January, 2014 at 14:12

  Behoorlijk herkenbaar ja! Het is heerlijk om hem af en toe even gewoon weg te leggen, haha!

  Reply
 3. Sylvia Kuijsten
  31 December, 2013 at 12:16

  ik zet m’n telefoon regelmatig de hele dag uit en check pas ‘s avonds de binnengekomen berichtjes, etc. Werkt prima ;)

  Reply
  • santemilo
   santemilo
   31 December, 2013 at 12:59

   heerlijk is dat hè!:D

   Reply
 4. Raounak
  22 December, 2013 at 19:11

  Zou ik ook moeten doen!

  Reply

14Pingbacks & Trackbacks on Let’s Disconnect

Leave a Reply

%d bloggers like this: