Ik ben geen Blogger (maar ik blog wel)

Een tijdje geleden had ik het hoogtepunt van stress bereikt. Alles wat ik deed raffelde ik af uit haast, elk moment dat ik niet iets nuttigs deed voelde ik me rusteloos en gejaagd. Teveel hooi op mijn vork nemen is iets wat ik wel vaker doe. Ditmaal waren school, werk en Stormland het probleem, dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik alleen nog blog als ik daar tijd en zin voor heb. Door Simone Santemilo

Ik was ooit mijn blog begonnen met het idee dat het een site zou worden waar mijn vrienden en ik konden delen wat we leuk vinden. Wie wil mocht een artikel schrijven en dan kwam het online zodra het af was. Het mocht geen verplichting worden, eerder een verrijking. Het mocht niet teveel tijd gaan kosten.

Sinds het opzetten van mijn blog ben ik veel andere bloggers gaan volgen. Ik ben mezelf met hen gaan vergelijken, ik ben net als hen dagelijks gaan posten (in de periodes dat het lukte) en heb geprobeerd dezelfde soort artikelen te schrijven. Maar wat is dat nou voor onzin? Gaat het er niet om dat ik mezelf ben, het doe op mijn eigen manier? Dat ik blog over wat ik wil, wanneer ik dat wil?

Het hielp ook niet echt dat de pageviews van Stormland maar niet omhoog gingen en dat ik onder elk willekeurig artikel van andere blogs ellenlange pagina’s vol comments zag, terwijl het bij mij vaak stil bleef. Bloggers die nog maar de helft zo lang hun blog hadden als ik hadden letterlijk tien keer zoveel volgers op bloglovin’ en kregen ook allemaal producten thuisgestuurd, terwijl ik het gevoel had dat niemand van Stormland afwist.

Jaloezie dreef me. Ik begon te bloggen voor de pageviews, voor de reacties, ik begon te bloggen voor wat andere mensen zouden zien op mijn pagina. Mijn schoolwerk ging er onder lijden, want naast het bloggen moest ik ook nog werken. Ook werd ik er moe en gespannen van. Als er nog geen artikel klaarstond voor de volgende dag deed ik er alles aan om dat artikel te maken. En het ergste van al; ik maakte nooit meer muziek, tekende nooit meer, terwijl ooit het idee was dat Stormland een plek was om daarover te schrijven.

Eigenlijk sloeg dat nergens op.
Ik heb het roer omgegooid en meteen viel er een grote last van mijn schouders.

Want lieve volgers, ik ben geen blogger. Ik blog graag, ik maak met plezier mooie foto’s, ik hou ook erg veel van schrijven, maar een professionele blogger ben ik niet. Ik kan veel beter mijn hart volgen en bloggen wanneer ik daar zin in heb, dan alleen te bloggen omdat het moet.

Dus bij deze; als Stormland een tijdje leeg is, geen zorgen want dan ben ik me waarschijnlijk aan het vermaken met het tekenen van een modecollectie of het schrijven van een lied. Ik ga Stormland gebruiken zoals ik ooit bedacht had dat ik het zou doen. Nieuwsgierig naar wat ik maak? Ik zal jullie er zeker nog over vertellen!

Liefs, Simone

P.S. De kat op het plaatje heet Zaza, die is blij dat ik nu meer tijd voor haar heb.

13 Comments on Ik ben geen Blogger (maar ik blog wel)

 1. Claudia
  17 June, 2014 at 15:02

  Heel goed meid. Ik moet zeggen dat ik mezelf ook wel vergelijk met andere bloggers. Irritant, maar ik probeer altijd te bedenken waarom ik blog. Dat helpt wel een beetje.

  Reply
 2. Raounak
  20 March, 2014 at 22:18

  Heel mooi geschreven!! Leuk!!

  Reply
 3. inspiredbylifee
  24 January, 2014 at 20:05

  Goed dat je die stap hebt kunnen zetten om aan jezelf te denken en niet om hoe andere presteren, mooi geschreven! Liefs inspiiredbylife

  Reply
 4. Isabel Cristina
  24 January, 2014 at 16:14

  Heel mooi artikel! Ik heb precies hetzelfde, raar is het toch haha! Je hebt een goed besluit genomen! Je schrijft leuke artikels, ik ga je volgen! :-)

  Reply
 5. FeliciaRDS
  20 January, 2014 at 08:47

  Goed dat je doet wat jij zelf echt wilt.

  Reply
 6. BeautyGlitter
  18 January, 2014 at 19:24

  Goed dat je de knop hebt omgezet, ik herken me best in jouw verhaal! Ik blog zelf om de dag, en als ik extra schoolwerk heb om de 2 dagen! Dan heb je wel minder pageviews, maar je raakt er tenminste niet zo overspannen van!

  Reply
 7. Lianne
  12 January, 2014 at 16:46

  Goed bezig hoor! Ik lees altijd met veel plezier jouw blog want ik vind het gewoon leuk om te zien wat jou allemaal bezig houdt en hoe goed je dat doet. ;) Maar ben blij dat je inziet wanneer het teveel wordt en je prioriteiten weer op een rijtje kan zetten. Ik faal daar altijd een beetje in :3 En ik lees het ook niet elke dag, alleen als ik het toevallig op fb voorbij zie komen dus wat dat betreft vind ik één blogpost in de zoveel tijd prima. Dus doe rustig aan en laat je lekker inspireren door alles om je heen. Ik zie het wel weer als je een nieuw verhaal hebt. ;)

  Reply
 8. vintagirie
  12 January, 2014 at 14:34

  Goede instelling! Ik kom toevallig voor het eerst op je blog, maar ik heb hetzelfde gevoel soms. Ik moet blijven denk dat ik het voor mezelf doe, dat ik er blij van wordt als ik één reactie krijgt en dat het maken van zon artikel gewoon gaaf is!

  Reply
 9. Nieke
  12 January, 2014 at 13:09

  Ik vind dit de beste instelling. Ik merk dat veel bloggers schrijven voor de pageviews en ik merk soms dat ik het zelf soms ook wel een beetje doe. Ik probeer er echt een beetje uit te blijven en mijn eigen ding te doen maar in de ‘bloggerwereld’ is dat soms een beetje lastig. Doe lekker wat je zelf het leukst vind. :) Ik blijf sowieso de blogjes die online komen volgen. En zoals je hierboven zegt het is belangrijk dat je jezelf vrij voelt!

  Reply
 10. Femke
  12 January, 2014 at 11:55

  Heel erg goed van je! Je moet vooral schrijven over wat jij fijn vindt. Pageviews zijn leuk, maar als jij er verder geen plezier uithaalt, wat is het dan waard?

  Daarbij wil ik zeggen dat veel volgers/bezoekers etc niet alleen komt door (goede) artikelen schrijven, maar vooral door jezelf kenbaar maken. Ik ben pas net begonnen met bloggen en ik heb veel tijd over voor de vakantie, ik reageer dagelijks op enorm veel blogs en steek dus ook heeel veel tijd in mijn blog. Ik denk dat dat ook de reden is dat mijn blog zo sterk groeit: niet mijn blog opzich, maar dat ik mij zo kenbaar maak!

  Ik hoop dat je weer plezier in bloggen gaat krijgen, je hebt er in ieder geval een volger bij :)

  liefs,
  Femke

  Reply
 11. Maartje
  12 January, 2014 at 10:34

  Goed dat je voor jezelf zorgt! :) Ik volg je nu al een tijdje en je hebt veel leuke artikelen hoor! Maar ik ebn het met je eens dat een hobby moet blijven en de rest van je leven er niet onder moet lijden! Enjoy live and have fun ^_^

  Reply
  • santemilo
   santemilo
   12 January, 2014 at 10:35

   Ahw dankjewel! Dat is fijn om te horen. Ik merk nu ook dat ik me veel vrijer voel!

   Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: